Nantucket Today Spring : Page 58

NANTUCKET TRIVIA CHALLENGE Here’s how to tell if you’re up on your Nantucket history facts. Even if you didn’t participate in the Nantucket Historical Association’s History Bowl in March, you can test yourself here with our 10-question quiz. 1 2 3 4 5 The Great Fire, which destroyed much of downtown Nantucket, occurred in: a. 1952 b. 1846 c. 1812 d. 1799 6 7 8 9 10 The name of the Liberian tanker which ran aground on the edge of Fishing Rip, spilling oil into the ocean was: a. The Andrea Doria b. The Stockholm c. The Argo Merchant d. The William Landry The first European settlers called the first town they established on island: a. Siasconset b. Capaum c. Sherburne d. Nantucket In 1900, Nantucketers declared “war” on these critters: a. Ticks b. Rabbits c. Prairie dogs d. Sharks The person responsible for envisioning millions of daffodils blooming across Nantucket, which resulted in our April Daffodil Festival, was: a. Grace Grossman b. Libby Oldham c. Beverly Lindley d. Jean MacAusland The Iron Teams Relay race was started by: a. Robert “Seaweed” Reed of The Chicken Box b. Nantucket Island Resorts c. Skip Cabot and his Muse partners d. Earle Girroir and the Nantucket Boys & Girls Club The Grocery store(s) once located on Main Street were: a. The A&P b. The First National c. Charlie’s Market d. All of the above Nantucket’s Navy Base at Tom Nevers closed in: a. 1952 b. 1969 c. 1976 d. 1981 During the Great Fire, island astronomer Maria Mitchell stood on the steps of this iconic building to keep the town fire department from blowing it up to divert the flames and stop the fire: a. The Pacific Bank b. The Jared Coffin House c. The Methodist Church d. The Pacific Club Commercial scalloping began as an industry in: a. 1881 b. 1912 c. 1945 d. 1876 Answer key: 1-b; 2-c; 3-d; 4-d; 5-c; 6-c; 7-c; 8-c; 9-c; 10-a 58 Nantucket Today ■ SPRING 2012

Nantucket Trivia Challenge

Marianne R. Stanton

How much Nantucket history do you think you know? Take our quiz and find out.<br /> <br /> Here’s how to tell if you’re up on your Nantucket history facts. Even if you didn’t participate in the Nantucket Historical Association’s History Bowl in March, you can test yourself here with our 10-question quiz.<br /> <br /> 1 The Great Fire, which destroyed much of downtown Nantucket, occurred in:<br /> <br /> a. 1952<br /> b. 1846<br /> c. 1812<br /> d. 1799<br /> <br /> 2 The first European settlers called the first town they established on island:<br /> <br /> a. Siasconset<br /> b. Capaum<br /> c. Sherburne<br /> d. Nantucket<br /> <br /> 3 The person responsible for envisioning millions of daffodils blooming across Nantucket, which resulted in our April Daffodil Festival, was:<br /> <br /> a. Grace Grossman<br /> b. Libby Oldham<br /> c. Beverly Lindley<br /> d. Jean MacAusland<br /> <br /> 4 The Grocery store(s) once located on Main Street were:<br /> <br /> a. The A&P<br /> b. The First National<br /> c. Charlie’s Market<br /> d. All of the above<br /> <br /> 5 During the Great Fire, island astronomer Maria Mitchell stood on the steps of this iconic building to keep the town fire department from blowing it up to divert the flames and stop the fire:<br /> <br /> a. The Pacific Bank<br /> b. The Jared Coffin House<br /> c. The Methodist Church<br /> d. The Pacific Club<br /> <br /> 6 The name of the Liberian tanker which ran aground on the edge of Fishing Rip, spilling oil into the ocean was:<br /> <br /> a. The Andrea Doria<br /> b. The Stockholm<br /> c. The Argo Merchant<br /> d. The William Landry<br /> <br /> 7 In 1900, Nantucketers declared “war” on these critters:<br /> <br /> a. Ticks<br /> b. Rabbits<br /> c. Prairie dogs<br /> d. Sharks<br /> <br /> 8 The Iron Teams Relay race was started by:<br /> <br /> a. Robert “Seaweed” Reed of The Chicken Box<br /> b. Nantucket Island Resorts<br /> c. Skip Cabot and his Muse partners<br /> d. Earle Girroir and the Nantucket<br /> Boys & Girls Club<br /> <br /> 9 Nantucket’s Navy Base at Tom Nevers closed in:<br /> <br /> a. 1952<br /> b. 1969<br /> c. 1976<br /> d. 1981<br /> <br /> 10 Commercial scalloping began as an industry in:<br /> <br /> a. 1881<br /> b. 1912<br /> c. 1945<br /> d. 1876<br /> <br /> Answer key: 1-b; 2-c; 3-d; 4-d; 5-c; 6-c; 7-c; 8-c; 9-c; 10-a<br />

Previous Page  Next Page


Publication List
Using a screen reader? Click Here